2017-ųjų sezono naujienos: lengvai auginamos gėlės

2017 m. sezono naujienos: lengvai auginamos gėlės

Dažną gėlių mėgėją atbaido mintis, kad žiedų iš mažos sėklelės galima tikėtis tik praėjus ilgam laikui po sėjos, tačiau yra daugybė gėlių, kurias auginti nesudėtinga, t. y. pasėtos gėlės puoš jūsų gėlynus visą vasarą.

Puiki žinia patiems nekantriausiems

Ateinančio sezono asortimente gausu gėlių, kurias itin lengva auginti, jų žiedynai papuoš balkonus, gėlynus, žiedus bus galima skinti vasaros puokštėms.

Nepakartojamoms vasaros gėlių puokščių kompozicijoms puikiai tiks žioveiniai – žinomos ir mėgstamos gėlės, kartais dar vadinamos „levukais“. Originaliais žiedynais žydinčių gėlių mėgėjams siūlome išbandyti dvi naujas veisles: Day & Night’ (dvispalviai žiedynai) ir Orange Wonder (apelsinų spalvos, tarsi aksominiai žiedynai). Šios gėlės puikiai tiks ir mažoms puokštelėms. Jos skinamos, kai išsiskleidžia 20 proc. žiedyne esančių žiedų. Nuskinti žiedynai vazoje išsilaiko iki trijų savaičių.

Įmantriu pavadinimu išsiskiriančios gomfrenos papuoš gėlynus ryškiais dvispalviais žiedais. Juos galima džiovinti ir naudoti žiemos floristinėms kompozicijoms.

Ramunių mėgėjus pradžiugins rožiniai skaisteniai, gėlynuose augantys iki ketverių metų ir kasmet pasipuošiantys spalvingais žiedais.

Sakoma, kad kartą pasėjus medetkų gėlyne nereikės sėti ateinančius penkerius metus. Šioms gėlėms būdinga savaiminė sėja, todėl, jei leisite daliai žiedų peržydėti ir subrandinti sėklas, jos pasisės ir kitais metais. Beje, šios gėlės mėgstamos ne tik dėl ryškių žiedų, kurie į gėlynus privilioja būrius drugelių, bet gali būti naudojamos ir vaistažolių arbatai, puikiai tinka ir maistui papuošti. Siūlome išbandyti veislę Yellow Gitana, kuri tiks žemaūgiams gėlynams ir pastatomiems vazonams. Veislės Indian Prince ir Neon papuoš aplinką ryškiais žiedais su karmino spalvos krašteliu.

Daugelio dėl pakantumo sausroms ir ilgo žydėjimo mėgstami serenčiai taip pat nustebins: Albatros – veislė, kurios žiedai jau nebe geltoni ar oranžiniai, kaip įprasta, o beveik baltos spalvos. Tiems, kas mėgsta serenčius, rekomenduojame šią veislę sodinti su gelsvos, oranžinės spalvos serenčiais – pasirinkus tokią kompoziciją, gėlynas pasipuoš dar viena spalva.

Maloniai nustebs ir raudonžiedžių šalavijų mėgėjai – veislė Reddy White Surprise tikrai verta vietos gėlynuose. Dvispalviai žiedynai puikiai kontrastuoja su žalia lapija – žydi visą vasarą iki pirmųjų rudens šalnų. Rekomenduojama vienoje vietoje sodinti ne mažiau kaip 20 šios veislės augalų – toks žaismingas gėlynas turi atsirasti pas jų mėgėjus!

Grožis daro stebuklus, o spalvingas gėlynas – tai grožio oazė visą vasarą.